***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Саботира се приемането ни в Еврозоната. Проф. Тодор Кантарджиев: Бум на ухапани от кърлежи


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 май   

 

„ Като че ли задачата е да не осъществим условията и да не можем да влезем в еврозоната. Като че ли косвено се саботира приемането на страната в еврозоната “. 

Това съобщи пред БНР макроикономистът проф. Ганчо Ганчев – учител в Благоевградския университет.

Опитът за надзор върху цените имаше къс пиар резултат, само че не и действителен подобен, счита той. Според него успокояването на цените ще се усети първо в еврозоната, а след това и у нас:

***

Случаите на ухапани от кърлежи се усилват, заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев - консултант по здравните въпроси на Столична община. 

„ Важно е да създадем три неща. Първо - да не придвижват доста заболявания. Второ - незабавно да бъде свален кърлежът. Трето - незабавно да бъде направена профилактика – еднократно взимане на доза антибиотик, с цел да се понижи опцията да се развие инфекцията ".

***

„ След като се върна първият изследователски мандат, то обикновено е да чакаме втория мандат да има по-голям триумф освен с договаряния, само че и с внасяне на план на държавно управление “. 

Това съобщи пред бТВ доцент Наталия Киселова, специалист по конституционно право.

***

Според неофициална информация на NOVA Кирил Петков през днешния ден е бил свикан на разпит в Софийската районна прокуратура.

От държавното обвиняване към този момент не удостоверяват.

***

***

В петък сутринта към 10 български жители се барикадирали в аероплан, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата почнала още в Абу Даби, откъдето самолетът изхвърчал с близо 3 часа забавяне. 

Това довело до неспособност пасажерите да дойдат в столицата заради проект за ремонт на летището.

***

35-годишната Баева се появи с дълга тениска в цветовете на украинското знаме, на която можеше да се прочете и посланието ѝ към съветския държавен глава: " Майната ти, Путин! "

***

Около 70 000 християни са в пандиза в Северна Корея, демонстрира нов отчет за интернационалната религиозна независимост на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2022 година В документа се показват и бруталните наказателни ограничения, прилагани рутинно от висшия водач Ким Чен Ун. Хората, хванати с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказване, до момента в който фамилиите им - в това число деца - са наказани на пожизнен затвор, написа бТВ. 

***

Очаква се в Найроби Лавров да организира редица срещи в политическото управление на страната. Това е първото посещаване на съветския външен министър в Кения от 2010 година

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР